Spring til indhold

Området

Hele Danmarks studieby

City Campus

City Campus er en bydel med en unik placering i byen, og den binder bymidte og havn sammen. Bydelen er under udvikling, og der kommer til at ske meget her. Så hvis du bor i en lejlighed i HPL-Husene har du en central placering i forhold alt hvad der allerede foregår i den nye bydel. City Campus er sammen med indre havn et tidligere industri- og havnekvarter, som nu er under omdannelse til ny, central bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger og arbejdspladser.

Tæt ved uddannelsesinstitutioner

Der ligger tre store uddannelsesinstitutioner i området, nemlig Tietgen, VUC & HF Fyn og Erhvervsakademiet Lillebælt. Lige midt imellem de tre uddannelsesinstitutioner ligger Storms Pakhus, som er et streetfood marked indrettet i et gammelt pakhus godt placeret på vejen mellem by og havn.

De mange uddannelsesinstitutioner betyder, at mange studerende færdes her hver dag og giver liv til området.

Det er nemt at komme ind til bymidten fra City Campus via Byens Bro, som går over jernbanen. Her kan man også nå både busser og tog via direkte adgang til perronen, og i 2020 kommer letbanen til at køre lige på den anden side af broen.

Går man i den anden retning, kommer man til havnen, hvor der er gode muligheder for at gå en tur, tage sig en svømmetur i havnebadet eller spille basket.

City Campus bliver i øjeblikket voldsomt udviklet med mange nye boliger, og er HPL-Husene en del af denne udvikling. En grøn kile igennem området forbinder Langesøstien og Åløkkeskoven med bymidten, så man kan cykle hele vejen i grønne omgivelser.

Festivalernes by

Odense er kendt som festivalernes by og der er store events at komme efter hele året rundt. Vi starter tidligt på sommeren og slutter med H.C. Andersen Julemarkedet i midten af december. Men vi har også et rigt kulturliv på andre fronter. Odense Teater, Odeon Koncerthus, Den Fynske Opera og mange andre aktører holder niveauet højt hele året rundt. Se de 10 største festivaler her: https://www.visitodense.dk/turist/events/fede-festivaler-i-odense

Storms pakhus – hele Odenses street food market

Hos Storms Pakhus finder du Fyens største ildsjæle. Nogle af dem laver mad, mens andre klipper hår. Du kan gå på torvesalg eller mødes over en specialøl. I madboderne prioriteres fynske råvarer, fordi vi kan lide at holde det lokalt. Den lille familie vil elske vores puslerum, ligesom venindepar vil dåne over at kunne gå på det lille hus sammen. Dyk ned i vores udbud her på hjemmesiden, eller stik hovedet forbi, og lad dig overraske.

Livet på havnen

Man er fra City Campus bydelen ikke langt fra de nye havnearealer der rummer et væld af aktiviteter for enhver smag – om man er ung eller gammel, kan man fornøje sig med havnebadet, kajaktur, beach volley, fodboldfabrikken, og det er blot nogle af mulighederne. Vil man have en kulinarisk oplevelse er restaurant Nordatlantisk Hus eller Storms Pakhus ligeledes en enestående mulighed.

Tæt på alt hvad du behøver